Uitstapje

Westfries Museum

Looptijd: Gehele jaar

Begin zeventiende eeuw was Hoorn één van de machtigste steden van Holland. Ze werd rijk dankzij de handel met praktisch de hele wereld. Het Westfries Museum vertelt het verhaal van die opwindende periode uit de geschiedenis van onze stad en de regio, beter bekend als de Gouden Eeuw.

Het gebouw uit 1632 met zijn imposante renaissancegevel is alleen al een bezoek waard. Je kijkt je ogen uit in de meer dan 25 prachtig ingerichte stijlkamers met schilderkunst, porselein, glas- en zilverwerk. Onze grote trots is de Schutterijzaal met maar liefst vier Hoornse Nachtwachten. Een uniek vierluik, rond 1650 geschilderd door de Rembrandt van Hoorn, Jan Albertsz Rotius.

Virtual Reality

Met de Gouden Eeuw VR heeft het Westfries Museum een wereldprimeur. Stap 400 jaar terug in de tijd met de speciale virtual reality bril. Wandel door het Hoorn van de Gouden Eeuw vanuit een comfortabele stoel en loop binnen in gebouwen die er al lang niet meer staan. Of stap aan boord voor onze Kaapvarenexpeditie. Vraag bij de kassa of er nog plaats is.

Tentoonstellingen

Naast de vaste collectie presenteert het museum drie tot vier keer per jaar een tijdelijke tentoonstelling. Zie de website voor meer informatie.

Faciliteiten
  • EHBO
  • Geschikt voor kinderen
  • Gratis WIFI
  • Restaurant
  • Toiletten

Maandag t/m vrijdag: 11 – 17 uur

Zaterdag en zondag: 13 – 17 uur


Westfries Museum
Roode Steen 1
1621 CV Hoorn