Uitstapje

Halve Maen

Looptijd: Gehele jaar

De Gouden Eeuw beleven met je haren in de wind? Bezoek museumschip de Halve Maen in Hoorn. Het enige nagebouwde VOC schip uit de zeventiende eeuw dat ook echt zeilt.

Als de Halve Maen toch eens kon praten. Dit 17e -eeuwse VOC-schip zou bloedstollende verhalen kunnen vertellen over spannende reizen, razende stormen en zeegevechten. En niet te vergeten, de ontdekking van (het latere) New York in 1609 en de ontmoeting van schipper Henry Hudson met de Indianen. Stap aan boord en ontdek hoe het leven van een zeeman er in 1609 uitzag.

Luister naar de verhalen over wat een zeeman allemaal moest weten en wat er in zijn kist zat. Kijk hoe de bemanning sliep en bezoek de ‘bak’. Altijd al willen weten wat een kolderstok is en waarom er eigenlijk een scheepskat mee op reis ging? Je komt het allemaal te weten. Voor families met kleine kinderen is er een speciale doorgeef-audiotour. Maar het allermooist zijn onze enthousiaste vrijwillige gidsen die alle spannende verhalen en bijzondere plekjes kennen.

Van mei tot oktober vaart de Halve Maen iedere vrijdagavond uit voor een exclusieve zeiltocht van 3 uur met soep, broodjes, hapjes en drankjes.

Faciliteiten
  • Geschikt voor kinderen
  • Toiletten

Openingstijden varieren per maand, zie de website voor de actuele openingstijden.


Halve Maen
Schuijteskade 22
1621 DE Hoorn