Uitstapje

2020 Jubileum jaar

Looptijd: Gehele jaar

Tjonge jonge dit heb ik nog nooit gezien

Wat een aanhef voor een inleiding tot een 50 jarig jubileum.

Dit is echter een kreet die dagelijks meerder keren hoor als ik in het Brandweer- en Stormrampenmuseum ben.

Het gaat dan om onze tentoongestelde materialen, attributen zoals pompen, helmen, kleding, wagenpark. Noem maar op alles wat met de brandbestrijding vanaf het allereerste begin tot de jaren 80 vorige eeuw te maken heeft gehad.

Hier schuilt tevens het grootste probleem. Hoe maken wij dit aan het grote publiek kenbaar.

Een televisiespot welke meerdere malen primetime wordt uitgezonden zou uitkomst kunnen bieden, doch hiervoor ontbreken ons de middelen.

Wij zijn, qua tentoongestelde, het grootste Brandweermuseum van Nederland. Dit beaamt zelfs ons collega museum in Hellevoetsluis.

Daarbij dient aangetekend te worden dat wij uitsluitend en alleen met vrijwilligers werken. Als je lid wordt van de vrijwillige brandweer in Borculo heb je er één plicht bij en wel om 2 of 3 keer per jaar in een weekend entreebewijzen er verkopen in het brandweermuseum.

Door de weeks doet dat Toeristische Informatie Borculo die voor een schappelijke prijs het voorste gedeelte van het museum van ons huurt. Met behulp van beide organisaties, waarmee wij een uitstekende samenwerking hebben, houden wij het museum 7 dagen in de week open.

Nu even terugkomend op het 50 jarig jubileum. Vaak wordt ik aangesproken door echte Borculo kenners die zeggen: het museum is veel ouder dan 50 jaar. Dit kan ik alleen maar beamen en hen mededelen dat de Stichting Brandweermuseum Borculo officieel is opgericht op 22 januari 1970 ten kantore van notaris Gerrit Ernst Hendrik ter Braak. Andere data liggen niet vast en houden wij ons hier aan.

2020 beloofd gezien in het kader van het jubileum een spektakel jaar te worden.

Voor openingstijden en activiteiten kijk op onze website www.brandweermuseumborculo.nl en onze FB pagina brandweermuseumborculo

Hopelijk heb ik jullie hiermee aangespoord en interesse gewekt om onze musea te bezoeken.

Zeer trots ben ik erop, dat ik met zoveel vrijwilligers mag samenwerken.

Herman Kistemaker

Voorzitter Stichting Brandweermuseum Borculo

Faciliteiten
  • Babyverschoonruimte
  • Geschikt voor kinderen
  • Geschikt voor mindervalide
  • Lift
  • Parkeergelegenheid (gratis)
  • Toiletten

zie onze website voor de juiste openingstijden.


2020 Jubileum jaar
Hofstraat 5
7271AP Borculo